*** Водещите вечерни новини на 27 май ***   Полско издание, както

...
*** Водещите вечерни новини на 27 май ***
 
Полско издание, както
Коментари Харесай

Водещите новини! България е предоставила 14 самолета на Украйна? Без клане на животни: изграждат биореактори за изкуствено месо

*** Водещите вечерни вести на 27 май ***

 

Полско издание, както и украинската организация NEXTA, настояват, че самолетите са пристигнали в " насипно положение ". Според другите информации България е единствената страна в НАТО, която разполага с този модел самолети.

Министерство на защитата няма да разяснява, дадоха отговор от ведомството на Драгомир Заков.

***

Aмериканска компания ще построи най-големите в света биореактори за произвеждане на изкуствено месо. В тях ще се отглеждат повече от 13 000 тона изкуствено пилешко и говеждо месо годишно, написа " Гардиън ", представен от БТВ.

В процеса ще се употребяват скотски кафези и по този начин няма да се постанова самите животи да се колят, което съгласно учените ще подкрепи за справяне с климатичната рецесия.

Поддръжниците на култивираното месо настояват, че то може да обезпечи същия усет и чувство като стандартното месо, само че с доста по-малко влияние върху околната среда.

***

„ Някои наши сътрудници изпитват подозрения дали да ни дават оръжия, опасявайки се от ескалация. Каква ескалация!? Руската федерация употребява най-мощното неядрено оръжие против украинците, което изгаря хората живи. Може би е време да дадем отпор на врага и Украйна да получи реактивни системи за залпов огън “.

***

По информация на службата, която има десетки наблюдаващи в Украйна, са починали общо 4031 души, в това число близо 200 деца. Повечето от тях са били убити от избухливи оръжия с необятно влияние като обстрел от тежка артилерия или въздушни удари.

***

Според правозащитници похитените мъже са били държани в незаконни затвори, където се били принуждавани да подпишат контракти и да станат доброволци.

„ По данни […] броят на отвлечените е минимум 130. Техният брой може да бъде доста по-голям, тъй като и похитените и техните фамилии са заплашвани от управляващите “.

***

Япония има за цел да укрепи фрапантно военните си качества, оповестява " Ройтерс ".

Причината са опасения на ръководещите, че съветската инвазия в Украйна може да провокира неустойчивост в Източна Азия.

***

Днес държавното управление одобри проекта за въвеждане на еврото в България

***

Своите концепции са подали общо 8 претенденти (по реда на приемане): Сашо Диков, Ирина Величкова, Сашо Йовков, Василена Матакиева, Емил Кошлуков, Венелин Петков, Красимир Ангелов, Светлана Божилова.

До 23 юни ще стане ясно кои от тях ще преминат до идващия стадий – чуване.

Изслушването ще се организира на 27 и 28 юни.

***

КЕВР планува нарастване на цените и на тока, и на парното, оповестяват от комисията. При електрическата сила предлагането е цената за битовите консуматори да се усили с 3,3% от 1 юли.

При парното разликата е по-драстична – КЕВР желае нарастване на цената с 39,26%.

***

***

***

Доклад от 86 страници, отдаден на домашното принуждение в Турция, демонстрира по какъв начин сегашни и някогашни съпрузи или сътрудници тормозят дами и упражняват принуждение, макар че съдът им е забранил всевъзможни контакти с тях.

Много от тези случаи са били разследвани, когато Турция разгласи, че се отдръпва от Истанбулската спогодба. Президентът Ердоган тогава съобщи, че Турция разполага с задоволително закони срещу насилието против дами.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР